Friptura de porc la gratar





Marinata mediteraneana

Ingrediente:

500 ml. Ulei de masline
sucul de la doua lamai
un catel de usturoi, pisat
o lingura de rozmarin
jumatate de lingura de coriandru
jumatate de lingura de pudra de ceapa
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele foarte bine, apoi scufunda carnea in amestec si las-o la marinat pentru una-doua ore.

Marinata picanta

Ingrediente:
o ceasca de apa
1/3 ceasca otet de vin alb
doi ardei iuti, maruntiti
80 gr. Ceapa, maruntita
o lingurita chimen
o lingurita coriandru
o lingurita sare
jumatate de lingurita de piper

Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele intr-o tigaie. Cand incepe sa fiarba, mai adauga apa si apoi lasa la fiert pentru 9 minute. Pune tot amestecul intr-un blender, apoi pune sosul rezultat in frigider pana ajunge la temperatura camerei si adauga carnea, pe care trebuie s-o lasi la marinat una-doua ore.