Explozie de ciocolata



Ingrediente:

Pentru blat:

350 g ciocolata neagra 70% cacao

150 g ciocolata cu lapte

250 g unt

350 ml lapte

300 g zahar

4 oua

400 g faina

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

1 plic de zahar vanilat

pentru glazura:

200 g ciocolata neagra

50 g unt

75 ml lapte condensat

Preparare:
          Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca.
      
           Incingem cuptorul la 170 C, topim untul, batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam la ele untul topit.
 
           Intr-un castron mai mare combinam amestecul de ciocolata cu compozitia de oua si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. 
        
        
          Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, unsa bine cu unt. Coacem aluatul timp de 45-50 de minute, intepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui sa iasa cu urme de ciocolata pe ea.

         Pentru glazura, punem ciocolata neagra rupta in bucati intr-un castron impreuna cu untul si laptele pe bain marin si o turnam deasupra blatului racit.
      
         Ornam totul eventual cu capsune proaspete sau dupa inspiratie.