Clatite suedeze


Ingrediente Clatite suedeze
• 8 linguri de unt
• 1 cana de faina simpla
• 1cana 3/4 lapte integral
• 3 oua mari
• 1/2 lingurita esenta de vanilie
• 1/4 lingurita sare
• Pentru garnisit: zahar pudra, sirop de artar si fructe proaspete



https://www.facebook.com/pages/Retete-peblogspotro/334512533425968

Mod de preparare

1. Topiti 4 linguri de unt intr-o tigaie Delimano cu margini joase. Amestecati faina, laptele, ouale, untul topit, vanilia si sarea intr-un blender; procesati pana cand amestecul are o consistenta fina.
2. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Incalziti aceeasi tigaie la foc mediu. Este incinsa suficient daca turnati o picatura de apa si aceasta sfaraie. Adaugati o lingurita de zahar; inclinati tigaia pentru ca untul topit sa acopere bine toata suprafata. Turnati 1/3 de cana din aluat raspandind repede compozitia pe fundul tigaii.
3. Coaceti clatita 1 minut - 1 minut ½ in tigaie. Folosind o spatula de silicon, ridicati cu grija marginile clatitei si intoarceti-o; coaceti clatita pana cand devine aurie si pe cealalta parte 15 - 30 de secunde. Transferati clatita pe o farfurie; tineti-o la cald in cuptor in timp ce le coaceti si pe celelalte. Repetati operatiunea folosind untul si aluatul ramas pentru a obtine circa 12 clatite. Daca clatitele par prea groase, subtiati putin aluatul cu apa calda. Impaturiti si rulati clatitele servindu-le cu zahar pudra, sirop si fructe proaspete.
Retete