PRAJITURA TRAIAN BASESCU

        PRAJITURA TRAIAN BASESCU



Portii: 16
Timp de preparare: 20 min
Timp de coacere: 40 -50 min
Timp total : 2 hr 

BLAT
4 oua
un praf de sare
4 linguri 
1 lingurita praf de copt
CREMA
300 ml frisca 
3 linguri lapte condensat
esenta de vanilie
1 plic gelatina(10 gr)

GLAZURA 1
60 gr ciocolata
35 gr unt
1 lingura ulei
1 lingurita apa

GLAZURA 2
150 gr ciocolata
75 gr unt
75 ml frisca lichida
Daca vreti glazura mai tare puneti mai putina frisca lichida si unt.(50 gr unt, 50 ml frisca)

MOD DE PREPARARE
Incepem cu blatul: Se amesteca faina, cacaoa, grisul si praful de copt in castron . Galbenusurile de freaca cu ulei , se pune mierea si laptele si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile , iar la sfarasit se pun cacaoa, grisul, praful de copt amestecate. Se pune in tava (20x30) unsa cu unt sau tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit 40 -50 min. Se scoate si se lasa la racit.

CREMA:
In frisca lichida se pune esenta de vanilie si se bate, Se amesteca cu laptele condensat , iar la sfarsit gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

GLAZURA 1
Ciocolata se rupe bucati , se toarna apa, uleiul si untul si se omogenizeaza, pe abur , sau pe foc mic. Se lasa la racorit.

GLAZURA 2
Ciocolata se rupe bucati , se adauga frisca si untul, se pune pe foc mic sau pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.

ASAMBLAREA 
Blatul se taie in doua , se face glazura 1 , numai bine are timp sa se racoreasca, se pregateste crema , trebuie lucrat cu ea repede deoarece se intareste de la gelatina, o facem pe loc.
Se pune o parte de blat , jumatate de crema, glazura 1, apoi jumatatea cealalta de crema , blatul si se poate da la frigider pana pregatim glazura 2. Dupa ce pregatim glazura si se racoreste , glazuram si dam la frigider.
Se taie cu cutit incalzit.
Retete-pe.blogspot.ro

Promovează pagina ta Optimizare Retete Submit ExpressSubmit Express - SEO Services