Prajitura DNA |
Ingrediente Prajitura DNA
Blat – 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare.
1 praf de sare.
Crema: 2 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 10 gr gelatina, 200 gr frisca batuta, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita esenta de rom.
Decor – frisca , cacao
Mod de preparare DNA
- Blat – Albusurile se spumeaza cu zahar , galbenusurile se mixeaza cu ulei, zahar vanilat si praful de sare.
- Albusurile spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri.
- Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 20 -25 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala apoi se lasa sa se racesca complet . Blatul se taie in 2 foi .
- Crema: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale – omogenizam si punem vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte.
- Se amesteca din cand in cand pana ce crema se ingroasa.Se pune vasul pe un vas cu apa rece si amestecam continuu. Cand s-a racit complet se amesteca cu frisca, vanilia si esenta de rom.
- Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara si punem prima foaie de blat.
- Adaugam crema in strat uniform apoi adaugam a doua foaie si apasam usor.
- Se introduce la rece pentru 1 ora apoi se portioneaza.
- Fiecare prajitura se pune in chesa (hartie suport) , se decoreaza cu frisca si se pudreaza cu cacao.
- Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!
Free Hit Counter Code
1 comentarii:
retete simple, retete in imagini, retete de mancaruri, retete de preparate culinare traditionale ,retete de post,retete de mancare,retete,prajitura,prajituri cu nuca,prajituri cu frisca,retete prajituri de casa cu crema,retete prajituri rapide,retete prajituri cu crema,retete prajituri de casa simple,carte de bucate prajituri,retete prajituri simple,retete de prajituri,retete prajituri de casa cu nuca,cum sa,trailler,videonews,prajitura dna,prajitura presedintelui,prajitura,elena udrea,traian basescu,iohannis,politica,stirile de azi,program,ce sa mai gatim,cum sa,caietul,imagini,Prajitura cu foi si crema de ciocolata,Prajituri festive ,Prajituri ,si ,Retete de casa,prajituri pentru copii, retete de prajituri de post,Retete ,deserturi,dulciuri de casa,Tiramisu, Tort de mere, Tort de biscuiti cu crema de banane si caramel, Marbled Brownies, Tort fin de ciocolata,retete noi,retete bune,prajituri rapide,prajituri usoare,aluat,Retete Dulciuri, si prajituri ,de casa. ,Top retete ,Dulciuri si prajituri de casa ~ ,Strudel cu fructe de padure, Prajitura Pistruiata, Prajitura cu bezea, Chec cu dovlecel,DULCIURI,Retete culinare.Retete de mancare si retete de prajituri cu poze.Blog culinar.Retete de Laura Laurentiu, cuina banateana.Blog gurmand, arta culinara.Retete.
CAIETUL CU RETETE ,retete de mancare,retete prajituri,retete culinare,retete rapide,retete salate,retete italiene,retete de post
,retete pizza,Retete culinare romanesti si internationale. Carte de bucate online, forum de discutii culinare, sfaturi si diete pentru slabit, restaurante din Romania. Comunitate .'