Prajitura Microsoft


Prajitura Microsoft



Ingrediente

Foi: 4 oua, 120 gr zahar,120 gr faina, 20 gr cacao, praf de copt, sare.
Crema: 3 oua, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 50 ml frisca, 50 gr ciocolata, 30 gr cacao, rom, 250 gr margarina.
Decor: ciocolata , frisca

Preparare

Foile se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune pe hartie de copt, cca 4 foi. Se coc in cuptorul incins, iar dupa coacere se pudreaza cu faina. Se desprind de pe hartia de copt cu ajutorul unui servet umed. Crema: Intr-un vas se amesteca: ouale, zaharul, laptele. frisca, ciocolata, margarina. Se pune vasul la foc mic si se amesteca continuu pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie densa. Se lasa la rece cateva ore, de preferat de seara pana dimineata. Cand este rece se mixeaza pana obtinem o crema omogena. Pe o tava se pune prima foaie, se unge cu crema, si continuam cu urmatoarele foi. Se introduce la rece, pentru o ora. Se inlatura marginile cu ajutorul unui cutit incalzit si se imparte in 3 parti egale. Se unge cu crema si se introduce din nou la rece. Separat pregatim ciocolata pe Baine Marie. Se imbraca bucatile de prajitura in ciocolata , se lasa la rece cateva minute , apoi se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita. Se decoreaza cu frisca batuta.