Prajitura DNA


Prajitura DNA

Ingrediente Prajitura DNA

Blat – 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare.
Crema: 2 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 10 gr gelatina, 200 gr frisca batuta, 1 pliculet zahar vanilat,  1 lingurita esenta de rom.
Decor – frisca , cacao

Mod de preparare DNA

  1. Blat – Albusurile se spumeaza cu zahar , galbenusurile se mixeaza cu ulei, zahar vanilat si praful de sare.
  2. Albusurile spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri.
  3. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.
  4. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 20 -25 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala apoi se lasa sa se racesca complet . Blatul se taie in 2 foi .
  5. Crema: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale – omogenizam si punem vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte.
  6. Se amesteca din cand in cand pana ce  crema se ingroasa.Se pune vasul  pe un vas cu apa rece si amestecam continuu. Cand s-a racit complet se amesteca cu frisca, vanilia si esenta de rom.
  7. Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu  folie alimentara si punem prima foaie de blat.
  8. Adaugam crema in strat uniform apoi adaugam a doua foaie si apasam usor.
  9. Se introduce la rece pentru 1 ora apoi se portioneaza.
  10. Fiecare  prajitura se pune in chesa (hartie suport) , se decoreaza cu frisca si se pudreaza cu cacao.
  11. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!



http://www.hitwebcounter.com/
Free Hit Counter Code
Optimizare Retete Submit ExpressSubmit Express - SEO Services

Prăjitură Elena Udrea

Prăjitură Elena Udrea
Prajitura Elena Udrea




  • Timp de preparare: 40 min
  • Timpul de gatire: 50 min
  • Gata in: 1 ore, 30 min

INGREDIENTE

  • 1 blat pandişpan pentru prăjituri

Pentru crema cu fructe

  • 500 g fructe din compot (mango, piersici)
  • 1 1/2 pachet gelatină
  • 150 ml suc din compot
  • 500 g smântână pentru frişcă
  • 60 g zahăr

Pentru crema de căpşuni

  • 700 g căpşuni
  • 70 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 200 g smântână pentru frişcă
  • 1 plic întăritor de frişcă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingura fistic mărunţit

PREPARARE

1. Se separă fructele din compot şi se stropesc cu zeama de lămâie. Gelatina se pune la înmuiat în sucul din compot circa 10 minute. Se toarnă gelatina peste fructele din compot şi se amestecă la cald în jur de 2 minute. Se lasă la răcit.
2. Se bate smântâna cu zahărul până ce se obţine frişcă. Se amestecă apoi cu gelatina cu fructe (răcită) până ce se obţine o cremă. Această cremă se întinde uniform pe blatul de pandişpan şi se dă la rece.
3. Se spală căpşunile şi se lasă la scurs. Se pasează cu ajutorul unei furculiţe până ce se obţine un piure, apoi se amestecă cu zahărul şi cu brânza mascarpone.
4. Smântâna se bate cu zahărul vanilat, cu zeama de lămâie şi cu întăritorul de frişcă. Frişca obţinută se amestecă uşor cu crema de mascarpone şi căpşuni, până ce se omogeni­zează.
5. Se scoate blatul cu crema de gelatină din frigider. Peste stratul de cremă de gelatină se pune, într-un strat uniform, a doua cremă. Se mai lasă o oră la frigider, se ornează cu fructe, iar deasupra se presară fistic mărunţit.



Optimizare Retete Submit ExpressSubmit Express - SEO Services

Pasca Bunicutei mele



Ingrediente aluat:

500 gr faina
250 ml lapte
125 gr zahar
100 gr unt topit
25 gr drojdie
4 galbenusuri
2 albusuri
arome: esenta rom,vanilie,coaja de lamaie si de portocala
un varf cutit sare

Preparare:

Pt. Maia: Drojdia se freaca cu cateva linguri de lapte indulcit si cateva linguri de faina.
Se acopera apoi cu faina si se lasa la crescut pentru 10-15 minute.

Faina  se pune intr-un castron cernuta.Zaharul se dizolva in laptele cald,apoi se adauga galbenusurile,albusurile,sarea,untul topit caldut,aromele si Maiaua. Se framanta bine toate cat puteti de mult,sau se poate pune la masina de facut paine.

Se lasa  1-2 ore la crescut.

Am impartit apoi coca in 2. Am intins prima parte si pus-o in tava. Peste am pus compozitia de branza,apoi se pune a doua parte. Se unge cu ou.

Se lasa la crescut pentru inca 30 minute si  se da la cuptor la foc mediu,325 F(cca180 C)

Compozitia de branza:

500 gr branza de vaci
200 gr zahar
250 gr smantana
2 oua
coaja de lamaie




Optimizare Retete Submit ExpressSubmit Express - SEO Services

Prajitura Parlament



Ingrediente:
· 7 oua
· 2 cani cu nuca prajita
· 14 linguri zahar
· 7 linguri nuca macinata
· 3 linguri faina
· 1 praf copt
· 400 ml frisca lichida
· 400 g crema ciocolata(finetti)
· 300 g biscuiti obisnuiti

Tapetam o tava cu margarina si faina (eu am folosit hartie de copt) si punem nuca prajita atat cat sa acopere fundul tavii.
Pregatim apoi un blat :7 albusuri,7 linguri zahar,7 linguri nuca macinata,cele 3 linguri de faina si praful de copt.Turnam in tava peste nuca si dam la cuptor.
Cand blatul este copt,il lasam putin sa se odihneasca,il rasturnam cu nuca deasupra si il ungem cu crema de ciocolata.
Peste crema de ciocolata,punem biscuitii inmuiati in cafea.Dupa aceea pregatim crema din cele 7 galbenusuri cu cele 7 linguri de zahar si 3 linguri de apa,care le punem pe baie de aburi,le fierbem pana se ingroasa si lasam la rece.
Intre timp cat se raceste crema,batem frisca,apoi amestecam bine cu crema de galbenusuri si punem pe deasupra blatului in strat uniform.
Pudram cu cacao si o lasam la frigider cateva ore!


Submit ExpressSubmit Express - SEO ServicesRetete

Baiglii cu mac si nuca

http://retete-pe.blogspot.ro/
Baiglii cu mac si nuca

Ingrediente:560 grfaina210 gr unt60 gr zahar1 lingurita drojdie200 ml lapte1 ou pt uns
Pentru umplutura:250 gr nuca100 gr zahar1 lingura gem caise1 lingura miere100 gr biscuiti simpliicoaja de la o lamaieesenta rom100 ml lapteSe framanta un aluat din toate ingredientele,se imparte in trei si se lasa la crescut jumatate de ora.Pentru umplutura punem toate pe foc la fiert,circa 10 minute amestecand continuu sa nu se prinda.Apoi lasam putin la racit si umplem cozonacii.Se coc la 350 F(cca 180-200 C).



Submit ExpressSubmit Express - SEO ServicesRetete

Placinta cu branza si stafide

http://retete-pe.blogspot.ro/

Ingrediente aluat:
150 gr faina100 gr zahar100 gr margarina(sau unt)1 ou1 praf de coptsarecoaja de lamaie
Se framanta toate si se intinde o coca cu mana in tava.
Pentru Crema:
500 gr branza de vaci200 gr zahar1 pachet budinca de vanilie1/2 cana ulei500 ml lapte4 ouaesenta vanilie
Se freaca cu mixerul branza,ouale,zaharul.Apoi adaugam uleiul si praful de budinca si la sfarsit laptele.
Se toarna crema peste aluat si se da la cuptor la foc mediu.
Putem adauga si stafide. Dupa 10 minute de coacere,scoatem placinta din cuptor, presarem stafidele si bagam placinta pt inca cca20 minute.




Optimizare Submit ExpressSubmit Express - SEO ServicesRetete