Prajitura DNA |
Ingrediente Prajitura DNA
Blat – 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare.
1 praf de sare.
Crema: 2 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 10 gr gelatina, 200 gr frisca batuta, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita esenta de rom.
Decor – frisca , cacao
Mod de preparare DNA
- Blat – Albusurile se spumeaza cu zahar , galbenusurile se mixeaza cu ulei, zahar vanilat si praful de sare.
- Albusurile spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri.
- Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 20 -25 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala apoi se lasa sa se racesca complet . Blatul se taie in 2 foi .
- Crema: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale – omogenizam si punem vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte.
- Se amesteca din cand in cand pana ce crema se ingroasa.Se pune vasul pe un vas cu apa rece si amestecam continuu. Cand s-a racit complet se amesteca cu frisca, vanilia si esenta de rom.
- Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara si punem prima foaie de blat.
- Adaugam crema in strat uniform apoi adaugam a doua foaie si apasam usor.
- Se introduce la rece pentru 1 ora apoi se portioneaza.
- Fiecare prajitura se pune in chesa (hartie suport) , se decoreaza cu frisca si se pudreaza cu cacao.
- Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!
Free Hit Counter Code